Voorzitter Ajax-RvC vertelt over Spertysan: "Hebben gevraagd om zorgvuldige afeweging"

Pier Eringa was woensdagavond te gast bij Op1 en daar vertelt hij aan tafel over de mogelijke komst van Eduard Spertysan. De middenvelder speelt bij FK Krasnodar uit Rusland en daardoor heeft de Raad van Commissarissen van Ajax aangekaart of het wel slim is om hem te kopen. 

De komst van de Armeen leek in een eerder stadium al in kannen en kruiken, maar toen kwam De Telegraaf met het bericht dat de RvC voor zijn komst was gaan liggen. Zij zouden hebben aangegeven dat het 'moreel onjuist' zou zijn om in deze tijd een speler uit Rusland te halen. Dat ligt iets anders, zo blijkt. Wij vinden als Raad van Commissarissen dat de directe de goede afweging moet maken. Wij hebben ze gevraagd om zorgvuldig te zijn in de afweging", vertelt Eringa, de voorzitter van de RvC.

Hij wil zich verder niet bemoeien met de aankoop en heeft, samen met de andere leden uit de RvC, zijn taak uitgevoerd. "Daar gaat de directie over. Dat is geen functie voor de Raad van Commissarissen. Wij toetsen de directie. Wij kijken toe op wat de directie doet. Het is hun taak."

"Wij hebben de vraag gesteld: is het wel zo verstandig om dat nu te doen? Dan is het aan de directie om daar opvolging aan te geven", besluit Eringa.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers