PSV tegen Feyenoord in finales: dit zijn de onderlinge resultaten

PSV en Feyenoord staan tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse grootmachten elkaar treffen in een finale. Voetbalflitsen neemt alle finales tussen PSV en Feyenoord door!

Hoe verliepen eerdere edities tussen PSV en Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal? 

In totaal stonden PSV en Feyenoord als zes keer tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, voorheen de PTT Telecom Cup. De eerste confrontatie in deze competitie vond plaats op 14 augustus 1991. In die wedstrijd bewees Feyenoord zijn waarde door PSV met 0-1 te verslaan, een belangrijke overwinning die het seizoen opende met een prijs voor de Rotterdamse club. 

Een jaar later herstelde PSV zich overtuigend in de strijd om de binnenlandse supercup. In de Johan Cruijff Schaal van 1992 zegevierde PSV met 0-1 in De Kuip, waarmee ze hun eerste overwinning in deze competitie veiligstelden.

In 2008 stonden de twee teams opnieuw tegenover elkaar in de Johan Cruijff Schaal. Deze keer bewees PSV zijn superioriteit door Feyenoord met 0-2 te verslaan in de Amsterdam ArenA. Het succes van PSV in deze jaren bleek ook uit hun overwinning in de editie van 2016, waar ze wederom met 0-1 zegevierden in een spannende wedstrijd. 

De editie van 2018 was een ander verhaal. De ontmoeting eindigde in een 0-0-gelijkspel. Na strafschoppen (5-6) won Feyenoord uiteindelijk toch. De recentste finale vond plaats in 2023. Ook in deze wedstrijd bewees PSV zijn kracht door Feyenoord met 0-1 te verslaan, wat hun recente dominantie in de Johan Cruijff Schaal verder bevestigde.

Hoe vaak stonden PSV en Feyenoord tegenover elkaar in de Bekerfinale?

De KNVB Beker heeft ook zijn deel van de memorabele confrontaties tussen deze twee teams opgeleverd. De enige finale in deze competitie tussen PSV en Feyenoord vond plaats in het seizoen 1968-1969. De eerste finalewedstrijd eindigde na verlenging, waardoor er een replay volgde. Deze viel in het voordeel van Feyenoord uit, dat met 2-0 te sterk was en de beker veroverde.

Welke clubs wonnen het vaakst de Johan Cruijff Schaal?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers