Gullit en Van Basten eensgezind over vervanger De Jong: "Dan ga je voor ervaring"

Frenkie de Jong liep zondagavond aan het einde van de gewonnen El Clásico (2-1) een blessure op en moet daardoor twee weken rust houden. PSV'er Joey Veerman werd als zijn vervanger opgeroepen door Ronald Koeman, maar of hij De Jong ook op het veld vervangt is maar de vraag. Marco van Basten en Ruud Gullit weten wel voor wie zij zouden kiezen.

De laatste tijd gaat het natuurlijk veel over Mats Wieffer en de winnaars van het EK in 1988 beamen dat: "Dan zie je die tweede helft tegen Ajax en dan denk je: hij is een kandidaat", zo stelt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport. Toch kiest hij voor een andere, opvallende naam. "Tegen Frankrijk moet je toch voor ervaring gaan denk ik. Die heb je met Daley Blind. Dat kan hij. Kijk naar Sergio Busquets. Een keer raken, twee keer raken. Ik denk dat Daley zo'n wedstrijd op ervaring kan spelen."

Ervaring

Van Basten is het eens met zijn oude-ploeggenoot, ondanks dat Blind by Bayern München geen basisplaats heeft: "Ik zou ook voor hem gaan, samen met Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. Blind is gewoon een goede middenvelder. Hij kan goed voetballen en dat is wat je op het middenveld nodig hebt. Verdedigend is hij kwetsbaar, maar ik denk dat hij makkelijker zo'n wedstrijd tegen Frankrijk speelt dan Wieffer. Puur door zijn ervaring."

Feyenoord-doelman vertrekt