Gullit en Van Basten hekelen instelling Van Dijk: "Laat zien dat je de beste bent dan"

Ruud Gullit en Marco van Basten hebben zich na Nederland-Gibraltar (3-0) niet ingehouden over Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal moest het flink ontgelden bij de twee oud-internationals: "Hij creëert chaos."

Aan tafel bij Rondo waren de twee winnaars van het EK in 1988 ongenadig hard voor de verdediger van Liverpool: "Hij maakt lawaai, maar hij zegt niks. Hij geeft geen duidelijkheid, terwijl een goede aanvoerder hardop denkt en duidelijk maakt wat er aan de hand is. Hij creëert chaos", zo stelt Van Basten. "Dat moet je als aanvoerder voorkomen. In de kleedkamer is hij goed, maar voetbaltactisch en -technisch niet. Dit gaat om leiding geven. Dit heeft niks met die blessure te maken."

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Daarnaast was ook Gullit uiterst kritisch op Van Dijk: "Hij is gekozen voor het wereldelftal van het jaar en vindt zichzelf beter dan de rest. Kom op nou, je bent zo groot en goed. Er zit bij ons geen zaag op, het is positieve kritiek die we geven. Hij is toch de allerbeste? Laat het dan zien."

Reactie Van Dijk

Na afloop van het duel verscheen de hoofdrolspeler voor de camera's van Ziggo Sport en reageerde hij op de kritiek van de twee: "Voetbal gaat met pieken en, hopelijk niet te diepe, dalen. Dat weten zij als geen ander. Iedereen mag zijn mening hebben, maar ik heb meer aan de meningen binnen onze groep. Fouten horen bij de voetballerij en zijn normaal, dat moet men niet vergeten. We zijn geen robots", zo zei Van Dijk.