Geen fans welkom bij laatste thuisduel FC Groningen

FC Groningen en Sparta spelen de laatste speelronde in een volledig leeg stadion. Dat hebben de thuisclub en de gemeente Groningen besloten naar aanleiding van de ongeregeldheden de afgelopen tijd in het Hoge Noorden.

Woensdagmiddag stond er een gesprek gepland tussen de club en de gemeente. Hierin werden de problemen van de laatste thuisduels besproken en is er besloten om dit risico voor de laatste thuiswedstrijd van de Groningers niet meer te nemen. Tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse aankomend weekend zijn er ook geen fans van Groningen welkom.

Onrust

Deze beslissing is genomen na de ongeregeldheden tijdens de laatste thuiswedstrijden van de club. Zo werd de wedstrijd tegen NEC definitief gestaakt na het gooien van een beker tegen de grensrechter. Niet veel later was het weer raak: tegen Ajax werden er meermaals rookbommen op het veld gegooid en rende een ‘fan’ het veld op met een spandoek tegen het bestuur van de club.

“FC Groningen biedt haar oprechte excuses aan voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet”, meldt de club in een verklaring. De mensen die een kaartje hebben gekocht voor de laatste thuiswedstrijd kunnen hun geld terugvragen. Ook seizoenkaarthouders kunnen 3/17 van hun geld terugvragen bij de club. Sparta-fans die een uitkaartje hadden bemachtigd krijgen ook hun geld terug.