Opmerkelijke rechtzaak voor Somalische Feyenoord-fan

Voor vele Feyenoord-fans is het een droom: voetballen op het heilige gras in De Kuip. De 23-jarige Rotterdamse Somaliër Faysal (niet zijn echte naam) dacht er precies zo over en besloot actie te ondernemen. Dit liep echter niet zo goed af, zo valt te lezen bij RTV Rijnmond.

Het is maandagochtend in juni. Faysal staat om een uurtje of vijf bij De Kuip, Het stadion is op dat moment in handen van de UEFA, aangezien de halve finale en finale van de Nations League daar worden afgewerkt. Dat weerhoudt Faysal niet om het stadion binnen te komen. Via een vlag van de UEFA klimt hij meters omhoog en komt zo in het stadion.

Daar begint de zoektocht. Faysal wil namelijk op voetbalschoenen het gras betreden. Na een tijd zoeken vindt hij in de businessunit eindelijk wat hij zoekt. Het zijn voetbalschoenen, gesigneerd door Orkun Kökçü en Justin Bijlow. Op weg naar het veld gaat het echter mis. Faysal loopt twee bewakers tegen het lijf. Het gras in De Kuip blijft buiten handbereik.

Afgelopen week is de rechtzaak. Naast het illegaal betreden van het stadion wordt Faysal voor meerdere zaken berecht. Zo sloopt hij een laadpaal en een deur op station Eindhoven. De Officier van Justitie zegt er het volgende over: "Het baart me zorgen dat de verdachte in twee weken tijd vier strafbare feiten pleegt. Verdachte zelf wil hulp. Hij is zwakbegaafd. Ik wil hem een laatste kans geven. Maar misschien ben ik té hoopvol." De uiteindelijke eis: 180 uur taakstraf, 546 euro voor de NS en 3317 euro voor de laadpaal.

Ook interessant