PSV wint besloten oefenduel ondanks foutje Drommel

PSV heeft vlak voor de hervatting van de Eredivisie een besloten oefenduel tegen Rot-Weiss Essen winnend af weten te sluiten. De Eindhovenaren wonnen met 4-1 mede dankzij doelpunten van Xavi Simons, Ismael Saibari, Anwar El Ghazi en Guus Til. Het enige tegendoelpunt kwam tot stand door een fout van Joël Drommel.

De Eindhovenaren hervatten de Eredivisie op een gedeelde tweede plek met Ajax met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. PSV kwam in het besloten oefenduel tegen de Duitse derde divisionist voor rust op 1-0 via Xavi Simons. Na rust scoorden de Eindhovenaren nog twee maal via Saibari en El Ghazi. Rot-Weiss Essen wist de eer te redden door een inschattingsfout van Drommel, die pass verkeerd inschatte. Dit resulteerde in de enige Duitse treffer. Til bracht in de slotminuten van de wedstrijd de marge weer op drie en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.