'Szymánski wil geen nieuwe huurovereenkomst, maar definitieve overstap maken naar Feyenoord'

Sebastian Szymánski lijkt volgend jaar ook in het shirt van Feyenoord te spelen, maar met welke constructie hij dat gaat doen is nog onduidelijk. De Pool wordt aanvankelijk namelijk nog een jaar gehuurd van het Dinamo Moskou, maar de middenvelder stuurt volgens De Telegraaf aan op een definitieve transfer.

Het uitgangspunt van de stadionclub is in principe om een nieuwe huurovereenkomst aan te gaan, maar dat gaat gepaard met een fors salaris, zo meldt de ochtendkrant. Daardoor werden er wat vraagtekens geplaatst bij zijn terugkeer, maar de Poolse international pakte zelf het initiatief. De Telegraaf weet dat Szymánski 'bereid is om water bij de wijn te doen, omdat hij het naar zijn zin heeft in Rotterdam'.

De hoofdrolspeler zelf geeft echter de voorkeur aan een definitieve overstap en heeft al vaker aangegeven niet meer uit te willen komen voor het Russische Dinamo Moskou. Het handelsembargo tussen het land in oorlog en Nederland zorgt voor problemen in deze situatie, want het is vrijwel onmogelijk om geld over te maken naar clubs uit de Premjer Liga. Daar kunnen een aantal creatieve constructies op bedacht worden, maar ook dat is niet eenvoudig. Feyenoord heeft nu twee opties: Szymánski komt tóch weer op huurbasis naar De Kuip of het contract van de Pool wordt alsnog ontbonden. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers