Dit is waarom Jan Boskamp geen vaste tafelgast meer wil zijn bij Vandaag Inside

Jan Boskamp, voormalig voetballer en geliefde voetbalanalist, ziet een terugkeer als vaste gast bij het programma Vandaag Inside niet zitten. Boskamp was jarenlang een bekend gezicht bij de talkshows Voetbal Inside en Veronica Inside. Destijds schoof hij regelmatig aan bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Het programma richtte zich toen nog sterk op voetbal. Inmiddels is dat anders en lijkt een vaste terugkeer voor Boskamp niet haalbaar.

Boskamp was vaste gast bij verschillende voetbalshows

Boskamp was niet alleen een vaste waarde bij Voetbal Inside, maar verscheen ook regelmatig bij Veronica Offside. Hier maakte hij deel uit van een vaste groep analisten, waaronder Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Wim Kieft. Deze show is inmiddels van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Ondanks het succes van deze programma's heeft Boskamp nu besloten om definitief afscheid te nemen van zijn rol als vaste gast bij Vandaag Inside.

‘De reis naar Hilversum is te vermoeiend’

Een belangrijke reden voor Boskamps keuze is de reisafstand van zijn woonplaats Relegem in België naar het Mediapark in Hilversum. Voor de 75-jarige Boskamp is deze rit een behoorlijke belasting. "Het was een geweldige tijd, vooral met Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee aan tafel," vertelt hij aan Privé. "Maar het is goed geweest. De afstand is gewoon te groot, en ik werd gek van de files." Hij benadrukt dat hij met veel plezier terugkijkt op de tijd met zijn collega-analisten, maar dat de reis gewoon te veel van hem vraagt.

Zal Jan Boskamp nog incidenteel bij Vandaag Inside verschijnen?

Hoewel hij niet als vaste gast terugkeert, sluit Boskamp niet uit dat hij af en toe nog eens aanschuift. Een vaste rol zit er niet meer in, maar voor speciale gelegenheden staat hij wellicht open.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers