Ten Hag over eventuele transfer Berghuis: 'Natuurlijk, wij willen beter'

In gesprek met ESPN heeft Erik ten Hag zich uitgelaten over de eventuele transfer van Steven Berghuis naar Ajax. De aanvaller van Feyenoord zou zelfs al rond zijn met Ajax.

Zoals gewoonlijk wil Ten Hag niet specifiek ingaan op de eventuele transfer van Berghuis naar Ajax. “Zoals ieder jaar gaan wij niet in om namen. Op het moment dat wij nieuws hebben, komen we het brengen en nodigen we iedereen uit.”

Met Antony en David Neres lijkt Ajax al goed gevuld te zijn op rechtsbuiten. Kan Ten Hag de aanvaller van Feyenoord desondanks goed gebruiken? “Daar ga ik niet op in”, geeft Ten Hag aan. “Natuurlijk, wij willen beter en zijn aan het kijken waar wij de selectie kunnen versterken. In ieder geval willen wij deze huidige groep bij elkaar houden en ook nog wat frisheid toevoegen. Wij willen altijd beter en zullen ook beter moeten, want wij zijn heel ambitieus, gedreven.”

Met het wegkopen van Steven Berghuis werd Ajax al snel het ‘Bayern München van Nederland’ genoemd. De Duitse topclub heeft er ook een neusje van om de beste spelers uit de competitie weg te kapen van de concurrenten. “Nou, wij leiden natuurlijk ook heel veel spelers op. Ajax is hofleverancier van het Nederlands Elftal.”

Steven Berghuis was het afgelopen seizoen in alle competities goed voor 21 doelpunten en 16 assists.