Van der Vaart verwacht ander Rangers in Eindhoven: "Thuis lijkt het altijd wel wat"

Rafael van der Vaart kan geen enkel scenario bedenken waarbij PSV zich niet kwalificeert voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Woensdagavond ontvangen de Eindhovenaren Rangers FC in het Philips Stadion en zal een rechtstreeks duel gaan beslissen welke ploeg zich gaat melden in het miljardenbal.

Van der Vaart is aanwezig als tafelgast bij Rondo en gelooft niet dat Peter Bosz met zijn elftal gaat verliezen van de Schotse opponent. "Ik vind dat Rangers echt helemaal niks. Vroeger was het ook al heerlijk spelen tegen Schotse ploegen. Ze dekken niet door en er zijn heel veel ruimtes. Thuis lijkt het altijd wel wat, omdat het een indrukwekkend stadion is met dat publiek erachter. Alleen ik kan me echt niet voorstellen dat PSV niet doorkomt", zegt hij.

Ruud Gullit vindt het makkelijk om de Brabanders in de favorietenrol te drukken en haalt de heenwedstrijd op Ibrox aan als voorbeeld. "Ik denk dat je het toch onderschat. Als PSV nou zo goed was, dan had je het dik moeten winnen en dat doe je niet. Je domineert wel, maar je creëert heel weinig. Rangers wacht net zo lang totdat je een fout maakt", aldus de oud-international. Dat bleek een week eerder, want balverlies van Ibrahim Sangaré werd direct bestraft met een schitterende goal van Abdallah Sima.