Zaak Promes! Aanvaller komt niet naar Nederland: "Kan hem zijn contract kosten"

Quincy Promes is vrijdag niet aanwezig bij de rechtszaak tegen hem. De aanvaller, die verdacht wordt van poging tot moord, zou bij aankomst in Nederland aangehouden worden. Dit kan hem zijn contract bij Spartak Moskou kosten.

Dit laat zijn advocaat weten aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft contractuele verplichtingen bij zijn club. Ze willen hem aanhouden als hij aar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, bestaat er wel de kans dat hij voor een langere tijd vastzit. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten.

Steekincident

Vrijdag staat Promes terecht voor het steekincident met zijn neef. Hiervoor zat hij eerder al twee dagen vast en kwam later via afgeluisterde telefoongesprekken naar buiten dat dit om een bewuste aanval ging. Het zou hier om een geldkwestie gaan. Ook wordt de voetballer verdacht van het investeren van geld in een aantal grote drugszaken. Dit onderzoek loopt nog.

Promes begon zijn carrière Bij FC Twente en kwam later uit voor Go Ahead Eagles, Ajax en Sevilla. Momenteel speelt hij voor Spartak Moskou, waar hij misschien wel de beste speler is. Sinds zijn terugkeer in de Russische hoofdstad, hij speelde hier eerder namelijk ook al, scoorde hij twintig keer in 45 duels. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers