'Premier League-club wil Weghorst aan zich binden'

Wout Weghorst werd in de winterstop van het afgelopen seizoen door Manchester United weggeplukt van het Turkse Besiktas. Onder Erik ten Hag scoorde hij geen enkel doelpunt in de Premier League, maar was hij twee keer trefzeker in 31 duels. Hij is nu op de radar verschenen van Everton.

Een langer verblijf bij The Red Devils is uitgesloten, omdat de club al kenbaar heeft gemaakt niet verder te willen met de lange Nederlander. Weghorst kan volgens Engelse media rekenen op interesse van The Toffees en op die manier alsnog een extra jaar op het hoogste niveau van Engeland uitkomen. Everton wist zich met de hakken over de sloot te handhaven op de laatste speeldag. De spits staat onder contract bij Burnley FC en zij zijn dit seizoen ook overtuigend gepromoveerd.

De Oranje-international heeft zich nog niet uitgesproken over zijn toekomst, maar had gehoopt nog een jaar op Old Trafford te kunnen schitteren. Zijn transferwaarde wordt door Transfermarkt.nl geschat op zo'n veertien miljoen euro op dit moment.