Presteert Schreuder ondermaats? Zo stonden zijn voorgangers er voor na 13 competitiewedstrijden!

Alfred Schreuder zit momenteel, samen met zijn club Ajax, in de hoek waar de klappen vallen. De coach wist niet te overwinteren in de Champions League en leed de laatste twee competitiewedstrijd vijf verliespunten door het verlies tegen concurrent PSV (1-2) en het gelijke spel tegen Vitesse (2-2). Witte zakdoekjes kwamen tevoorschijn en leuzen als 'Schreuder, rot op' klonken vanaf de tribunes in de Johan Cruijff Arena. Schreuder won negen van zijn eerste dertien competitiewedstrijden als coach van Ajax en bekleedt vooralsnog de tweede plek (Feyenoord kan bij winst tegen SC Cambuur over de Amsterdammers heen), maar hoe deden zijn voorgangers in Amsterdam het bij hun eerste volledige seizoen als hoofdtrainer van Ajax?

Erik ten Hag (2018/19): 11 overwinningen en 34 punten

Erik ten Hag nam tijdens het seizoen 2017/18 het stokje over van Marcel Keizer en begon in de zomer van 2018 aan zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer van Ajax. De coach, die over was gekomen van FC Utrecht, concurreerde tijdens het seizoen 2018/19 met PSV voor de koppositie en presteerde in verhouding tot zijn voorgangers in Amsterdam uistekend de eerste dertien Eredivisie-wedstrijden. De in Haaksbergen geboren coach won elf van de dertien competitiewedstrijden, speelde er één gelijk en verloor de Eredivisie-kraker in Eindhoven. Ajax bekleedde na dertien speelrondes de tweede plek met 34 punten achter PSV, dat foutloos aan kop ging met maar liefst 39 punten. Uiteindelijk trokken Ten Hag en zijn spelers de achterstand op PSV recht en kroonden de Amsterdammers zich in 2019 tot kampioen van de Eredivisie.

Henk ten Cate (2006/07): 10 overwinningen en 31 punten

Henk ten Cate stapte in de zomer van 2006 over van Barcelona, waar hij als assistent trainer actief was, naar Ajax. De coach, die in Nederland eerder actief was als trainer van Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, Sparta, Vitesse en NAC, begon in Amsterdam aan zijn eerste grote trainersklus. Ten Cate deed het behoorlijk de eerste dertien competitiewedstrijden langs de lijn bij Ajax. Hij won uiteindelijk tien wedstrijden, speelde er één gelijk en verloo van Roda JC en PSV. Na dertien wedstrijden stond Ajax onder Ten Cate met 31 punten op de tweede plek in de Eredivisie, drie punten achter koploper PSV. Ajax verloor uiteindelijk dat seizoen het kampioenschap op doelsaldo ten koste van de rivaal uit Eindhoven.

Danny Blind (2005/06): 5 overwinningen en 18 punten

Danny Blind, clubicoon in Amsterdam, werd in het seizoen 2004/05 aangesteld als opvolger van Ronald Koeman, die na kritiek op tegenvallende prestaties ontslag nam. De onervaren coach sloot het seizoen 2004/05 redelijk succesvol af met een tweede plaats achter een oppermachtig PSV. In 2005 begon Blind aan zijn eerste volle seizoen als trainer van Ajax. De Amsterdammers opende het seizoen nog met een overwinning in de Eredivisie, maar vlak daarna volgde een 1-2 verlies in De Klassieker tegen Feyenoord. Uiteindelijk wist Blind slechts vijf keer te winnen in de eerste dertien duels. Hij speelde daarnaast drie keer gelijk en verloor maar liefst vijf keer. Na dertien competitiewedstrijden stond Ajax op een beschamende negende plaats. Uiteindelijk maakte Danny Blind het seizoen af en eindigde hij vierde met de Amsterdammers, achter PSV, AZ en Feyenoord.

Bekijk hier het complete overzicht van de laatste tien hoofdtrainer van Ajax en hun resultaten na dertien wedstrijden in hun eerste volle seizoen:

Ajax Eredivisie Ten Hag Schreuder Bosz De Boer

* Adrie Koster is nooit een vol seizoen vanaf het begin in dienst geweest bij Ajax. Koster volgde in oktober 2007 Henk ten Cate op en vertrok in juni 2008 weer.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl