'Ajax krijgt concurrentie uit Engeland in strijd om talenten Fenerbahçe'

Volgens Turkse media zet Newcastle United vol in op de komst van twee spelers van Fenerbahçe. Het betreft de talenten Arda Güler en Ferdi Kadioglu, die een verleden heeft bij NEC. De Engelse club, die momenteel op pole-position zit voor een Champions League-ticket, gaat de strijd aan met Ajax, dat eveneens interesse zou hebben in de diensten van Güler en Kadioglu.

Kadioglu stond volgens diverse Turkse media al eerder in de belangstelling van Ajax en Newcastle United. Volgens A Spor heeft de Engelse topclub nu ook interesse in het achttienjarige talent Güler, die ook op interesse uit Amsterdam kan rekenen. De club uit Newcastle zou naar verluidt ongeveer 45 miljoen euro over hebben voor het tweetal van Fenerbahçe. Kadioglu heeft een contract tot medio 2026 in Istanbul, terwijl Güler tot medio 2025 onder contract staat bij de huidige nummer 2 van Turkije.

Waar ligt de toekomst van de talenten van Fenerbahçe?

Kadioglu doorliep de jeugdopleiding van NEC, waar hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in de Eredivisie. De geboren Arnhemmer speelde tot 2018 in Nijmegen, waarna hij vervolgens voor ongeveer 1,5 miljoen euro werd verkocht aan Fenerbahçe. In Turkije werd Kadioglu omgeturnt tot vleugelverdediger en groeide hij tot Turks international. 

Güler voegde zich op veertienjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van Fenerbahçe. Hij speelde hiervoor in de jeugd van Genclerbirligi. De talentvolle spelverdeler, die bekend staat als groot talent, maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Fenerbahça op zestienjarige leeftijd en is inmiddels uitgegroeid tot smaakmaker van de Turkse topclub. Güler maakte daarnaast in november 2022 zijn debuut in de nationale ploeg van Turkije.

Ook interessant