Feyenoord scoort wéér in de slotfase in frustrerend gelijkspel: "Een gebrek aan killerinstinct"

Feyenoord stond afgelopen donderdag tegen Shakhtar Donetsk in het Poolse Warschau. De Rotterdammers speelden 1-1 gelijk door een doelpunt van invaller Ezequiel Bullaude in de 88ste minuut. Eerder kwam Feyenoord verrassend op achterstand uit een standaardsituatie. De ploeg van Arne Slot lijkt patent te hebben op doelpunten in de slotfase, maar dit zorgt ook voor frustratie bij spelers, staf én fans.

Tekst gaat verder onder de video

In Warschau, waar Shakhtar haar Europese thuisduels afwerkt, werd Feyenoord ondanks de opgelegde sancties van de UEFA gesteund door Het Legioen. Deze fans zagen de Rotterdammers in de tweede helft uit het niets op achterstand komen, terwijl Feyenoord dominanter was. Feyenoord wist het veldoverwicht alleen niet om te zetten in doelpunten en dat frustreerde aanvoerder Orkun Kökcü: "Ik kan wel stellen dat we niet aan het lachen waren in de kleedkamer", aldus de middenvelder na afloop van het duel, die daarbij aangeeft dat de gecreëerde kansen sneller moeten worden afgemaakt. Trainer Slot kan zich vinden in de woorden van zijn aanvoerder, zo blijkt na afloop voor de camera van ESPN: "Ik vind dat we onszelf gewoon tekort hebben gedaan", stelt de oefenmeester.

Het Legioen: "De ene noemt het karakter, maar..."

De fans van de Rotterdamse club zullen ongetwijfeld op de banken hebben gestaan bij de late treffer van Bullaude op aangeven van Igor Paixão, maar toch is Het Legioen gefrusteerd na het gelijke spel in Polen tegen Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier diverse reacties op het 1-1 gelijkspel in de Europa League: