Van Hanegem 'waarschuwt' Arne Slot en ergert zich aan laconieke Feyenoorder

Willem van Hanegem is kritisch op het spel van Feyenoord de laatste weken. In zijn column voor het Algemeen Dagblad stelt hij dat het spel van de laatste weken niet best is: "Feyenoord moet gaan oppassen," waarschuwt hij.

Tegen NEC won Feyenoord afgelopen zaterdag met 5-3, terwijl het in de 80e minuut nog 2-3 voor NEC stond: "Ze zijn het seizoen erg goed begonnen, maar ik vond de laatste twee wedstrijden veel minder. We hebben het met alle respect over NEC. Dan moet het niet meer aan hoeven te komen op een scheidsrechter die de VAR negeert, want hij had net zo goed kunnen zeggen: overtreding en geen 4-3. Daar doe je dan niets aan."

Kritiek op Malacia

Van Hanegem heeft zich geërgerd aan de laconieke houding van Tyrell Malacia: "Malacia vind ik de laatste weken al erg vrijblijvend spelen, het mag nu wel eens iets volwassener. De manier waarop hij de 2-2 weggaf, dat mag een speler na 100 duels voor Feyenoord niet meer overkomen."

'Schmidt wil iets bereiken'

Van Hanegem komt ook nog even terug op enkele uitspraken van Roger Schmidt, die Go Ahead de beste tegenstander van PSV dit seizoen noemde. Een belachelijke uitspraak, zo vindt De Kromme: "Dat je zegt dat het de beste ploeg is waar je tegen hebt gespeeld, vier dagen na de 0-4 nederlaag tegen Feyenoord, dan wil je daar iets mee bereiken. Ze verloren nu dus ook van Willem II en nu speelden ze volgens Schmidt zelf weer veel beter dan de 0-4 winst die ze zelf eerder boekten tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Want ze kregen een paar kansen. Nou nou, het is wat, hè? Mag dit PSV, nadat ze de afgelopen jaren miljoenen hebben uitgegeven, alsjeblieft een paar kansen krijgen tegen Willem II? Feyenoord won daar met 0-4, hè?"

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Alles over Feyenoord - NEC’

11tal conclusies na Feyenoord-NEC: over Malacia, Dessers, Pedersen, Jahanbakhsh

Kooij over discutabele Feyenoord-goal: "Ik was er redelijk snel uit"

Samenvatting Feyenoord - NEC 5-3 (alle goals, video)

Fanbeelden uit de Kuip na 5-3 zege Feyenoord tegen NEC

Op rapport: Cijfers voor de spelers van Feyenoord en NEC

Wat een slotfase! Feyenoord wint met 5-3 van NEC na drie goals in laatste tien minuten (VIDEO)

Feyenoord-fans woedend na 2-3 van Calvin Verdonk: "Waar is de VAR? 100% overtreding op Kökcü!"

Het Legioen ergert zich dood aan Feyenoord-dissonant tegen NEC: "Wissel hem meteen"

VIDEO GOAL: Feyenoord - NEC 2-2 (Cas Odenthal)

Televisiekijkers ergeren zich tijdens #feynec dood aan bedroevend camerawerk