Zlatan belt speciaal in voor Thijs Slegers: 'Ik wil je alleen maar vertellen dat ik van je hou, mijn vriend'

Maandagavond vindt op ESPN een speciale uitzending plaats voor Thijs Slegers, die in de laatste periode van zijn zoveel mogelijk bloed- en stamceldonoren wil werven voor Sanquin en Matchis. In de drie uur durende uitzending komen verschillende mensen aan het woord om hun liefde voor Slegers met de wereld te delen. Het meest in het oog sprong Zlatan Ibrahimovic, die vanuit Milaan inbelde.

De techniek liet ESPN aanvankelijk even in de steek. Niet Slegers, maar presentatrice Hélène Hendriks kwam in beeld tijdens de videocall. 'Die anderen hoef ik allemaal niet te zien', reageerde Zlatan karakteristiek. 'Hij is mijn enige vriend uit Nederland', vervolgde de 41-jarige spits die de manager communicatie van PSV ontmoette in zijn beginperiode bij Ajax. 'Toen ik jong was, had ik niemand. Journalisten waren mijn vijanden, maar hij stak zijn hand uit.'

'Ik wil je alleen maar vertellen dat ik van je hou'

'We gingen veel met elkaar eten en werden echt hele goede vrienden', blikte de in Malmö geboren aanvalsleider terug. 'Hij hielp me en wist me te supporten tijdens mijn eerste stappen. Ik ben hem daarvoor erg dankbaar. Daarom heb ik zelfs over hem gesproken in mijn boek. Hij is direct mijn hart ingegaan. Thijs, ik wil je alleen maar vertellen dat ik van je hou, mijn vriend', vervolgde Zlatan.

Slegers brak na de prachtige woorden van zijn Zweedse vriend, die het ook zelf even moeilijk had. Bij de voormalig VI-journalist schoot direct een verhaal te binnen over zijn tijd met Zlatan. 'Na trainingen ging ik naar zijn huis, zeker nu is dat niet normaal meer. Ze trainden in de ochtend en waren 's middags vrij. Hij was alleen in Diemen-Noord, dus gingen we vaak tenissen. Ik speelde sinds mijn twaalfde en dacht dat ik goed was. De eerste set won ik dan ook nog wel, maar daarna pakte ik er geeneen meer.'

'Moesten we naar die fucking Ikea'

Wie won, mocht kiezen waar er na de partij gegeten werd. 'Als ik won, dan gingen we een uitsmijtertje eten. Als hij won, dan moesten we naar die fucking Ikea voor gehakballetjes met cranberrysaus', blikte Slegers lachend terug. Ook bij Zlatan kwamen herinneringen boven. 'Hij zei dat ik moest gaan werken met 'Maffia Mino' (Raiola, red.). Hij heeft het beste uit mij gehaald. Toen ik kwam, lag er er veel druk op me. De helpende has was daar, zijn naam was Thijs. Daar ben ik erg dankbaar voor, dat zal ik altijd herinneren', besloot Zlatan. 

De live-uitzending