Schreuder had keuze voor Ajax snel gemaakt: "Geweldige kans die ik met beide handen aangrijp"

Alfred Schreuder is woensdag gestart aan zijn avontuur als hoofdtrainer van Ajax. De voormalig assistent én opvolger van Erik ten Hag zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 en is klaar voor zijn tweede hoofdstuk bij de Amsterdammers.

Algemeen directer Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar waren ook aanwezig bij dit moment. "Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp", laat Schreuder weten op de clubsite. "Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten".

Ajax start deze week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor donderdag staat er een testdag op het programma, maar vanaf vrijdag wordt de groepstraining hervat. Volgende week maandag gaat de Ajax-selectie, onder aanvoering van hoofdtrainer Alfred Schreuder, op trainingskamp in De Lutte. De landskampioen is dan nog niet compleet, want de internationals ontbreken daar.

Feyenoord-doelman vertrekt