Gravenberch over WK-plek: "Ik moet me gaan bewijzen bij Bayern"

Ryan Gravenberch werd door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor het Nederlands elftal. De kersverse middenvelder van Bayern München was het niet eens met die beslissing, maar is tegelijkertijd strijdvaardig met het oog op het WK in Qatar.

"Ik moet dominanter aanwezig zijn op het voetbalveld", antwoordt Gravenberch aan tafel bij talkshow Humberto op de vraag wat zijn verbeterpunten zijn volgens Van Gaal. "Misschien had ik hem voor de winterstop gelijk gegeven. Daarna was ik veel meer aanwezig". De oud-Ajacied doelt daarmee op de tweede seizoenshelft, waarin hij meer op het scorebord verscheen.

"Het was een teleurstelling dat ik niet opgeroepen werd voor Oranje", zegt de twintigjarige middenvelder, die zich ervan bewust is dat hij hard moet werken om een plek in de WK-selectie te veroveren. "Ik moet me echt gaan bewijzen bij Bayern en dan mijn plek in de selectie af gaan dwingen".

Tijdens de afronding van zijn transfer naar Bayern München werd Gravenberch opgeschrikt door het overlijden van zaakwaarnemer Mino Raiola. "Uiteindelijk ben ik daar wel rustig onder gebleven. Het is wel een persoon in je leven die wegvalt. Degene met wie hij (Raiola, red.) werkt, heeft het opgepakt en die heeft het voor me afgerond", aldus Gravenberch.

Feyenoord-doelman vertrekt