BIZAR: 'Feyenoord grijpt naast Champions League-voetbal als Ajax Europa League wint'

BIZAR: 'Feyenoord grijpt naast Champions League-voetbal als Ajax Europa League wint'

Feyenoord ligt nog altijd op titelkoers, maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat de Rotterdammers landskampioen worden en géén Champions League-voetbal spelen volgend seizoen. Dat kan gebeuren wanneer Ajax de Europa League wint, meldt De Telegraaf.

Ajax is als kwartfinalist van de Europa League nog altijd in de race voor de eindzege. Mochten de Amsterdammers het toernooi winnen, ontspint zich een bizarre situatie: Wordt Europa League-winnaar Ajax tweede in de Eredivisie, dan speelt kampioen Feyenoord (of PSV) voorronde Champions League, omdat de hoofdstedelingen dan recht hebben op het beste ticket. Geen directe toegang tot het miljoenenbal voor de landskampioen dus.

Het is theoretisch ook mogelijk dat Nederland drie clubs afvaardigt in de Champions League. Ajax zou dan de Europa League moeten winnen en als derde moeten eindigen in de nationale competitie. Het wordt alleen maar spannender in de slotfase van de Eredivisie (en de Europa League)...

Update 4 mei: Bij Europa League winst Ajax en een landstitel van Feyenoord zijn beide ploegen direct geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In tegenstelling tot eerder Telegraaf-bericht dus.