Voorbeschouwing Ajax - PEC Zwolle: Alles wat je moet weten!

Zondagmiddag gaat PEC Zwolle op bezoek bij Ajax. Het is de wedstrijd tussen de nummer vijf en nummer elf van de Eredivisie. Dit is alles wat je moet weten over de wedstrijd!

Prestaties dit seizoen en belangen  

Ajax staat met 24 punten uit vijftien wedstrijden op een vijfde plaats. De Amsterdammers hebben na een slechte seizoenstart de goede spirit weer te pakken met vier Eredivisie-overwinningen op een rij.  

PEC Zwolle hoopt met een resultaat de plek in de middenmoot te ehouden. De Zwollenaren presteren dit seizoen wisselvallig. Zo wonnen ze overtuigend met 0-5 van FC Volendam, maar verloren ze ook met 1-0 van AFC in het bekertoernooi. Toch staat de ploeg op een prima elfde plek.

Laatste vier edities

De laatste vier edities werden allemaal gewonnen door Ajax. Alleen in het seizoen 2018/2019 was het spannend met een magere 2-1 overwinning van Ajax:

Afwezigen

Ajax: Ajax speelt nog altijd zonder doelman Gerónimo Rulli, die er door een schouderblessure niet bij kan zijn. Ook jongeling Amourricho van Axel Dongen is afwezig door blessureleed en dat geldt ook voor Jay Gorter, Sivert Mannsverk, Remko Pasveer en Branco van den Boomen. 

PEC Zwolle: Bij Zwolle is Samir Lagsir geblesseerd.

Scheidsrechter en speeltijd  

De KNVB heeft scheidsrechter Joey Kooij voor zondag aangesteld. De wedstrijd wordt zondagmiddag om 16:45 uur gespeeld.