Oranje op rapport: dramatische wedstrijd levert drie onvoldoendes op

Het Nederlands elftal heeft een enorm teleurstellende Nations League-week achter de rug. De spelers van bondscoach Ronald Koeman verloren zondagmiddag met 2-3 van Italië. Het Nederlands elftal speelde een slechte wedstrijd, waarin vooral verdedigend veel misging.

Slechte eerste helft en verdedigende wanorde

Het Nederlands elftal kwam al na zes minuten spelen op een 0-1 achterstand. Dimarco schiet een goal van een meter of twaalf snoeihard in de kruising. In de twintigste minuut is het Frattesi die de score verdubbeld. Na een vlijmscherpe counter en verdedigende wanorde kan hij de bal binnen schieten. Vooral Virgil van Dijk en Denzel Dumfries maken een slechte indruk bij de goals.

De tweede helft lijkt Oranje fris uit de kleedkamer te komen en zet het druk op de Italianen. Via een goede actie van Bergwijn wordt het in de 60e minuut 1-2. Oranje kan niet lang genieten van de aansluitingstreffer, daar het een aantal minuten later alweer met 1-3 achter staat. Chiesa gaat simpel langs de matig spelende Van Dijk en schiet de bal makkelijk langs Bijlow. Weghorst maakte een aantal minuten voor het eind van de wedstrijd nog 2-3, maar Oranje wist er geen penaltyserie meer uit te slepen.