Frank de Boer snapt Arsenal-interesse in Kudus wel: 'Topspeler'

Samen met Mason Mount zou Mohammed Kudus gelden als één van de zomeraanwinsten van Arsenal. De kampioenskandidaat van Engeland wil ook volgend jaar mee blijven doen om de prijzen en is daarom al bezig met het verbeteren van de selectie. Volgens Frank de Boer passen de middenvelders van Chelsea en Ajax wel in de ploeg van Mikel Arteta.

Naast Mount en Kudus zou Arteta het ook hebben laten vallen op Declan Rice en Moisés Caicedo. Diverse Engelse media weten te melden dat de Spanjaard namelijk versterking wil op de posities van nummer acht en zes. Daarin gelden Kudus en Mount dus als twee opties. De Boer snapt dat wel. “Voor de breedte in ieder geval zeer zeker, want het zijn alle twee top spelers. Het zullen goede aanwinsten zijn, want je speelt 38 wedstrijden in de Premier League. Daarnaast nog de Champions League en nog twee bekertoernooien. Dus je hebt alle spelers keihard nodig”, stelt de analist bij Viaplay.  

Dit seizoen wist Arteta telkens weer zijn basiselftal op de sterkst mogelijke wijze neer te zetten, zonder weinig te moeten veranderen, mede dankzij het lage blessureleed binnen de selectie. “Je kon het zo invoeren. Maar dat heb je niet elk seizoen. Dus als er wel een paar wegvallen, dan moet je adequate vervangers hebben. Wil je aan de top mee blijven doen.”