Zo groot is de kans dat Feyenoord tegen Excelsior al kampioen wordt...

Feyenoord stevent af op de zestiende landstitel in haar clubgeschiedenis. De Rotterdammers kennen een zeer succesvol seizoen en hebben met nog vier duels op het programma een riante voorsprong op de achtervolger PSV. Aankomende zondag wacht het uitduel tegen stadsgenoot Excelsior. Hoe groot is de kans dat Feyenoord zich al dit weekend tot kampioen van Nederland kroont?

In de Eredivisie gaat Feyenoord momenteel met 73 punten aan de leiding. PSV volgt, na de winst in eigen huis op concurrent Ajax, met 65 punten. Nummer drie Ajax staat op 62 punten achter de koploper. In speelronde 31 reist Feyenoord op zondag af naar Woudenstein voor het duel tegen Excelsior, terwijl PSV een dag eerder in Rotterdam tegen nummer vijf Sparta speelt. Diezelfde avond neemt Ajax het in eigen huis op tegen AZ.

Nu wel succes tegen Excelsior?

Feyenoord is in bloedvorm en wist de laatste tien competitieduels winnend af te sluiten. Een tegenstander die op de zestiende plek bivakkeert zal op zich weinig angst inboezemen bij de Rotterdammers. Echter zullen supporters wellicht terugdenken aan 2017 als men de naam van stadsgenoot Excelsior hoort. In 2017 kon Feyenoord in speelronde 33 al kampioen worden tegen Excelsior. Echter werd er 3-0 verloren. Reden genoeg om de winst te pakken tegen de stadsgenoot. Zeker als de resultaten een dag eerder gunstig zijn.

Feyenoord wint van Excelsior (1.24)

Laat PSV opnieuw punten liggen tegen Sparta?

PSV zit een goede flow na twee zeges op rivaal Ajax. Eerst werd plek twee veroverd na een 3-0 zege in eigen huis op de Amsterdammers en vervolgens werd er ook beslag op de KNVB beker gelegd. Echter treffen de Eindhovenaren met Sparta een tegenstander in bloedvorm. De Rotterdamse club kent een uitstekend seizoen, staat op plek vijf en hield PSV in Eindhoven al op een gelijkspel. Kortom: een overwinning voor PSV is geen zekerheid.

Sparta wint van PSV in eigen huis (6.10)

Sparta en PSV spelen gelijk (4.70)

Feyenoord wordt kampioen in speelronde 31 als...

Er zijn twee scenario's waarin Feyenoord kampioen wordt in speelronde 31. In beide scenario's is het belangrijk dat de Rotterdammers winnen, maar om de landstitel te mogen claimen aanstaande zondag is het wel afhankelijk van wat er gebeurt zaterdagavond tussen Sparta en PSV. Wanneer de Eindhovenaren punten laten liggen tegen Sparta is Feyenoord bij een overwinning op Excelsior kampioen.

Feyenoord wint, PSV speelt gelijk (5.89)

Feyenoord wint, PSV verliest (7.56)

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers