Pogba (30) voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

Paul Pogba, onder contract bij Juventus staat voorlopig buitenspel en de vraag is of hij als profvoetballer überhaupt nog in actie komt. Nadat hij op 20 augustus positief werd getest op het gebruik van DHEA, een stof die de testosteronproductie bevordert, speelde hij na deze positieve test nog twee wedstrijden voor Juventus.

Mogelijk zijn laatste als prof. De Italiaanse antidopinginstantie heeft hem namelijk een schorsing van vier jaar opgelegd, wat ook door de antidopingaanklager werd ondersteund.

Schorsing 

Pogba heeft nog wel de mogelijkheid om deze schorsing aan te vechten wat hij ook zal doen. Sinds september traint hij al niet meer met Juventus en ontvangt slechts een fractie van zijn salaris, 2400 euro per maand. Juventus lijkt nu snel van hem af te willen na deze zware straf, ondanks dat hij een contract heeft tot de zomer van 2026.

Zijn terugkeer in 2022 was toch al niet zo succesvol als gehoopt vanwege blessures, waardoor hij slechts twaalf wedstrijden speelde.

Waarmee de vraag was of Paul Pogba, bekend van zijn 91 interlands voor Frankrijk en zijn overwinning op het WK in 2018, per direct een punt zou zetten achter zijn loopbaan of toch beroep aantekent. Dat laatste is het geval.

Pogba in beroep tegen uitspraak

De middenvelder van Juventus kan zich niet vinden in de uitspraak en gaat in beroep. "Ik ben vandaag op de hoogte gebracht van de beslissing en ik ben van mening dat het vonnis onjuist is", zo valt er te lezen in zijn statement. "Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd dat alles wat ik in mijn professionele spelerscarrière heb opgebouwd, van mij is weggenomen. Ik heb nooit willens en wetens supplementen gebruikt die in strijd zijn met de antidopingregels. Als professionele atleet zou ik nooit iets doen om mijn prestaties te verbeteren door verboden middelen te gebruiken. Ik heb nooit medeatleten en supporters van de teams waarvoor of tegen wie ik heb gespeeld, geminacht of bedrogen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers