10 dramatische voorspellingen van Valentijn Driessen op een rij

Valentijn Driessen kan zich nou niet echt een meestervoorspeller noemen. De 58-jarige sportjournalist van De Telegraaf zit er geregeld naast in zijn prognoses bij Veronica Inside en Voetbalpraat bij ESPN. Deze week was het wéér raak. Eerder noemde de verslaggever Haller van Ajax een beperkte voetballer die niet goed genoeg is voor de Champions League. De Ivoriaan snoerde Driessen met vier (!) goals tegen Sporting Portugal de mond. 

In dit artikel alle dramatische voorspellingen van Valentijn Driessen nog een keer op een rij. 

'Haller kan gewoon niet in de Champions League voetballen'

Dit zat eraan te komen. Valentijn Driessen die zijn uitspraken over Sébastian Haller als een boomerang in zijn gezicht terug krijgt. Op 17 augustus zei de journalist van De Telegraaf bij ESPN dat Haller in de Champions League echt niet kan. Woensdagavond won Ajax met 1-5 bij Sporting Portugal, met vier goals voor Haller in zijn eerste Champions League-wedstrijd. Och, och Valentijntje toch.. 

'Ajax gaat niet winnen van Real Madrid'

Driessen was in maart 2019 niet afgereisd naar Madrid voor de wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax in de Champions League, omdat hij er niet in geloofde dat Ajax na de 1-2 nederlaag in de thuiswedstrijd alsnog een kans zou maken. Nou, Valentijn heeft het geweten, Ajax won met 1-4 en de sportjournalist werd (weer) uitgelachen.

'Nederland wint Nations League-finale van Portugal'

''Ronaldo scoort, want die scoort altijd tegen Nederland.'' Valentijn Driessen dacht (in 2019) dat Nederland desondanks met 2-1 zou winnen in de finale van de Nations League tegen Portugal. Nee dus. De Portugezen waren toch iets sterker dan Driessen dacht en wonnen met 1-0, door een doelpunt van Guedes. 

'België gaat de halve finale niet halen'

''Ik denk dat België misschien de tweede ronde haalt en dan zal het wel over zijn.'' Valentijn Driessen had weinig vertrouwen in het Belgische nationale team op het WK van 2018. Waar onze zuiderburen zelf op voorhand wel enthousiast waren over hun elftal. Gehoopt werd zelfs op een plek in de halve finale of finale. Valentijn reageerde destijds: ''Nou, dat denken de Belgen echt helemaal verkeerd of ze hebben geen verstand van voetbal.'' België haalde uiteindelijk de halve finale, die met 1-0 werd gewonnen door de latere wereldkampioen Frankrijk.

'Mensen mogen geld op Ajax zetten tegen Chelsea'

''Ik denk dat Ajax een goede kans maakt. Ze moeten ook wel winnen om uitzicht te houden op overwintering. Wat mij betreft mogen alle kijkers hun geld op Ajax zetten.'' Valentijn Driessen had in november 2019 geen twijfels over Ajax, dat op bezoek bij Chelsea ook op een 1-4 voorsprong kwam. Het ging toch mis, 4-4 en Ajax eindigde dat Champions League-duel met 9 spelers na twee rode kaarten.

'Ajax gaat Juve niet uitschakelen'

''Ik heb Juventus van de week gezien en dat is zo'n vechtmachine, die geven geen 2-1 voorsprong uit handen, hoor. Dit is de minst gunstige tegenstander die Ajax kon loten. Juventus is voorbestemd om de finale te halen van de Champions League of zelfs te winnen.''

Die voorspelling kwam niet uit. Ajax won bij Juventus en ging door naar de halve finale....

'Van de Beek naar Real is al rond'

''Jij mag het niet opschrijven, Jij moet het opschrijven: Van de Beek gaat in de zomer van 2020 naar Real Madrid. Dat is in kannen en kruiken, dat is gewoon helemaal rond. Manchester United hoeft niet te bellen, nee. Die gaat echt naar Real Madrid.''

Die zomer werd echter bekend dat Van de Beek naar Manchester United ging, en niet naar Real dus...

'Frenkie de Jong naar PSG'

''PSG wil 75 miljoen betalen en Frenkie wil naar Parijs, dan lijkt mij één en één is twee." Weer een mispeer van Valentijn, want Frenkie de Jong ging later voor 75 miljoen naar Barcelona.

'Eredivisie wordt uitgespeeld'

''Ja, die wordt wel uitgespeeld. Vraag me niet wanneer, maar hij wordt wel uitgespeeld.'' Valentijn Driessen had weer eens geen twijfels.. De overheid nam in 2020 de beslissing om het seizoen 2019-2020 toch niet af te maken vanwege de corona-problematiek. 

'Ajax naar de finale, Moura scoort nooit'

Meest bekende in de reeks van Valentijn Driessen-missers is zijn opmerking over Lucas Moura. Valentijn zei in mei 2019 na de 0-1 winst voor Ajax op bezoek bij Tottenham Hotspur: ''Ajax gaat met twee vingers in de neus naar de finale. Son is de enige die kan scoren, nu Harry Kane er niet bij is. Dan hoef je alleen maar te focussen op één speler, want Moura, die kan je rustig alleen voor de keeper zetten want die scoort nooit." 

Maar.. door diezelfde Moura werd Ajax alsnog uitgeschakeld. De Braziliaan maakte een hattrick (2-3), waardoor Spurs zich plaatste voor de finale van de Champions League en niet Ajax.

Feyenoord-doelman vertrekt