Heracles Almelo in 2024 van het kunstgras af

Heracles Almelo komt daags na de promotie naar de Eredivisie met goed nieuws naar buiten. Vanaf het seizoen 2024/2025 ligt er in het Erve Asito, de thuishaven van de Overijsselse club, geen kunstgras meer.

"In de zomer van 2024 gaan we van het kunstgras af", laat technisch directeur Nico-Jan Hoogma weten tegenover Voetbal International. "Toen ik terugkwam van HSV en hier kwam spelen, heb ik altijd gezegd dat er niks boven het grasmatje in De Kuip gaat. Een goede grasmat. In die tijd speelden we al op kunstgras en was Ten Cate zelfs onze hoofdsponsor. Voor mij is gras of kunstgras nooit een punt van discussie geweest".

"Ik had zeker een voorkeur. Maar de werkelijkheid was anders. Het was soms wel een vervelende discussie. Buitenstaanders zeiden dat we geen keuze hadden omdat Ten Cate hoofdsponsor was. Maar Ten Cate is al een tijdje geen hoofdsponsor meer hoor... Het is een stempel waar je dan niet van af komt. Maar wees gerust, volgend jaar ligt hier gewoon gras", aldus Hoogma.

Heracles Almelo volgt daarmee het voorbeeld van clubs als RKC Waalwijk, VVV-Venlo, ADO Den Haag, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam, die de afgelopen jaren afscheid namen van het kunstgras. Dit seizoen spelen vier Eredivisie-clubs nog op kunstgras: SC Cambuur, FC Emmen, Excelsior en FC Volendam. Vanaf het seizoen 2025/2026 zijn de clubs die op het hoogste niveau actief zijn verplicht om op natuurgras te spelen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers