Valentijn Driessen pleit voor schoonmaak binnen Ajax: "Zij moeten vertrekken"

Valentijn Driessen vindt dat Ajax een nieuwe start moet maken. Zo moet er volgens de perschef van De Telegraaf een schoonmaak plaatsvinden binnen de club en moet ook Maurice Steijn vrezen voor zijn functie.

Ajax beleefde zondag een vreselijke dag. Na 37 minuten stond het in De Klassieker al 0-3 voor Feyenoord. Tot overmaat van ramp besloten de supporters als protest vuurwerk op het veld te gooien, waardoor de wedstrijd werd gestaakt. 

Gefaalde bestuurders

Volgens Valentijn Driessen moeten een aantal bestuursleden zo snel mogelijk vertrekken: “Pier Eringa heeft als voorzitter van de raad van commissarissen volledig gefaald als toezichthouder van de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat”. De journalist schrijft dat Eringa een functie bij de nationale politie kan bekleden. “Als Eringa niet op het aanbod van de politie ingaat, moet de vereniging Ajax met 73% van de aandelen hem via de aandeelhoudersvergadering buiten zetten.”

Ook interim-algemeen directeur Jan van Halst moet volgens Driessen vertrekken: “Ook hij heeft Mislintat zijn gang laten gaan toen hij Ajax 115 miljoen euro lichter maakte. Hij zat overal met zijn neus bovenop en ging mee in alle verhalen van Mislintat, ook al was hij gewaarschuwd voor de praktijken van de Duitser. Wanneer Alex Kroes op 15 maart 2024 begint als algemeen directeur, lost het probleem zich vanzelf op. Ideaal zou zijn als Kroes eerder los kan worden geweekt bij AZ.”

Senior Sports Officer Maurits Hendriks moet het ook ontgelden: “Hij bekleedt een gecreëerde functie zonder toegevoegde waarde. Zijn vertrek zou geen verlies zijn voor de club".

De slechte prestaties kunnen ook in de kortste keren invloed hebben op Maurice Steijn, zo vertelt Driessen:  “Hij zal de defensieve organisatie snel op orde moeten krijgen, want die houdt nu gelijke tred met de puinhoop binnen de Ajax-organisatie en leidt tot een karrevracht aan tegendoelpunten. Alleen snelle resultaten kunnen hem in het zadel houden.”