Ten Hag wil bij Ajax blijven als club voldoet aan wensen: "Anders misschien andere keuze"

Erik ten Hag wil langer bij Ajax blijven, mits de club voldoet aan (een aantal van) zijn wensen. Dat heeft de oefenmeester zaterdag gezegd in een interview met Het Parool. Ten Hag wordt in verband gebracht met onder ander Bayern München na een indrukwekkend (Champions League-)seizoen met de Amsterdammers. 

"Dat is geen abracadabra", begint Ten Hag over de interesse uit het buitenland. "Maar als de redenen waarom je als trainer en club bij elkaar bent gekomen nog overeind staan en het verwachtingspatroon reëel is, dan is er aanleiding om de samenwerking te vervolgen." De trainer heeft wel een paar 'eisen' voor de club. "Of eisen... Noem het wensen, uitgangspunten", zegt de 49-jarige coach. "Als de club daar nee tegen zegt, dan maak ik misschien een andere keuze. Maar dat is niet mijn intentie."

Ten Hag, die in de winter van 2017 over van FC Utrecht, maakt dit seizoen veel indruk. Ajax gaat aan kop in de Eredivisie, staat in de finale van de KNVB Beker en in de halve finale van de Champions League, waarin het een 1- 0 voorsprong verdedigt tegen Tottenham Hotspur.