'Naam van Bosz zingt veel rond, maar PSV en Ajax hebben hem niet benaderd'

Peter Bosz is op dit moment wel hoofdkandidaat van PSV en Ajax, maar het blijft vooralsnog bij speculeren. De oefenmeester is tot en met dinsdagavond niet benaderd door de twee Nederlandse topclubs, zo meldt Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan.

"De naam van Bosz zingt heel erg rond. Er wordt in abc'tjes gedacht en één plus één is twee", begint hij in de podcast van de ochtendkrant. "Dat als Van den Boomen wordt gehaald en Bosz daar een paar maanden geleden iets positiefs over zei bij Ziggo, dat dat een signaal is dat hij komt. Of dat Van der Sar nu vertrekt en dat iedereen denkt dat de weg vrij is voor Bosz."

Op basis van de informatie die de journalist in handen heeft, is een terugkeer van de oefenmeester in Amsterdam zeker niet in kannen en kruiken. "Ik kan de luisteraar verzekeren: tot gisteren (dinsdag, red.) is de hele middag niets aan de situatie van Bosz veranderd. Ajax heeft hem niet benaderd en PSV ook niet. Of er moet gisteravond wat gebeurd zijn', houdt Inan een slag om de arm. Toch denkt de journalist dat van een snelle aanstelling van Bosz geen sprake is. 'In tegenstelling tot heel veel mensen ga ik er echt nog niet vanuit dat Bosz de nieuwe trainer van Ajax wordt."

Algemeen directeur

Er is echter één vacature bij Ajax die nu al beschikbaar is en dat is die van algemeen directeur. Edwin van der Sar maakte op dinsdag bekend dat hij vertrok. De naam van Jordi Cruijff wordt veel genoemd, maar ook dat is volgens Inan onzeker. "Iedereen gaat er nu blind vanuit dat hij de nieuwe algemeen directeur wordt. Dat doet men zonder erbij te noemen dat hij nog nooit een algemene functie heeft bekleed. Elke functie die hij heeft bekleed was een technische. Hij heeft ook niet zoveel met Nederland. In Barcelona draagt hij ook de zorg over zijn moeder", sluit de journalist af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers