Vink hekelt spel Ajax: "Was echt belachelijk"

Ajax heeft dinsdagmiddag de hervatte wedstrijd tegen FC Groningen met 2-3 gewonnen. In de eerste helft waren de Amsterdammers duidelijk de bovenliggende partij, maar toch stond het in de rust 1-1. In de tweede helft liep de ploeg van John Heitinga uit naar 1-3, maar door een wonderschone treffer van Laros Duarte werd het nog spannend. Marciano Vink had geen goed woord over het spel van Ajax in het Hoge Noorden. 

"Het mag eigenlijk niet gebeuren dat Groningen gevaarlijk wordt", stelt de analist van ESPN. "Maar als je denkt: het komt wel, dan maakt de thuisploeg daar gebruik van. Het begint voorin, maar je ziet dat het hele elftal uit balans is en spelers niet meer omschakelen. Dan krijg je het gewoon lastig in de laatste minuten."

Een voorbeeld daarvan is de goal van Duarte: "Moet je kijken wat een ruimte. Drie man van Groningen worden niet opgepakt door vier man van Ajax. Kijk hoe Rensch druk op de bal zet, Suslov staat helemaal vrij, Klaassen dekt niet door en zit niet kort op de man, Kudus en Bergwijn staan te kijken. Dit is typerend voor het verdedigende Ajax. Dan moet je niet raar opkijken als er een goal valt."

Wie alsnog wel een compliment verdiende, was Steven Bergwijn: "Hij heeft het terugschakelen wel opgepikt, al zag het er nu minder goed uit. De andere 25 keer ging het goed. Maar de rest van het elftal? Echt belachelijk."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers