Vijf (oud) voetballers die uitblinken in een andere sport

De voormalig voetbalkeeper Petr Cech (onder meer Chelsea) heeft een bijzondere transfer te pakken. Niet in de voetbalwereld, maar in de ijshockeywereld. Dit zijn inclusief de oud-Chelsea doelman vijf (oud) voetballers die tijdens (ja echt) of na hun voetbalcarrière ook uitblonken in een andere sport.

Petr Cech, ijshockey

De 41-jarige oud-doelman van onder meer Chelsea en Arsenal ijshockeyt sinds 2019 in Engeland. Hij verruilde recent het tweede niveau voor het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk. Hij gaat op huurbasis zijn club Oxford City Stars (tweede niveau) voor Belfast Giants uit de Elite Ice Hockey League verlaten. Cech werd in zijn eerste wedstrijd direct als Man of the Match aangewezen door de fans. 

Hier een video van het ijshockeydebuut van Cech vier jaar geleden:

Arjen Robben, marathon

De Nederland staat bekend om zijn topsportmentaliteit die hem in de voetbalwereld naar hoge pieken bracht. Maar ook in andere sporten weet de oud-voetballer zich te onderscheiden. Zo liep Robben de marathon van Rotterdam uit dit jaar in 2 uur, 58 minuten en 33 seconden. Robben was er zelf erg trots op, zo blijkt als hij geïnterviewd wordt na zijn gelopen marathon: "Ik ben geen topsporter meer, maar ik kan je vertellen: het is denk ik wel topsport als je een marathon onder de 3 uur kan lopen. Dit komt heel dicht in de buurt bij het winnen van een mooie voetbaltitel. Te gek, deze kan ik afvinken.” zei hij tegen NOS. 

Interview Robben na gelopen marathon:

Ivan Perisic, volleybal

Buiten dat de Kroaat met onder meer Inter Milan, Bayern München en Tottenham Hotspur een aardig rijtje clubs achter zijn naam heeft staan, kan hij ook aardig volleyballen. De meeste mensen in de voetbalwereld zullen niet weten dat de toekomst van Perisic in de zomer van 2017 niet zo zeker was in San Siro, en om met de stress om te gaan nam hij deel aan een professionele beachvolleybal competitie. Hij vertegenwoordigde zelf zijn land. "Dit was altijd mijn droom, ik speel beachvolleybal sinds ik 10 was", zei hij. "Ik ben erg gepassioneerd over dit spel en elke zomer heb ik met mijn vriend geoefend", zei de buitenspeler op het Porec Major-evenement.

Video van Perisic op het toernooi: 

Paolo Maldini, tennis

Maldini is een van de beste verdedigers ooit. Hij werd ook wel  'The Captain' genoemd vanwege zijn ultieme leiderschapskwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Buiten zijn kwaliteiten als voetballer kan Maldini ook aardig tennissen. De AC Milan-legende plaatste zich ooit voor de Aspira Tennis Cup die werd gehouden in Milaan. Hij werd in een dubbelspel overigens wel verslagen in het toernooi.

Joe Hart, Cricket

Bij Manchester City werd Joe Hart een van de belangrijkste spelers sinds het kampioenschap in de Premier League in 2011. Tegenwoordig verdedigt de Engelsman het doel van Celtic. Cricket is naast voetbal ook een grote sport in Engeland en Joe Hart heeft ook daar talent in, zo blijkt. Terwijl Engeland het opnam tegen Zweden in de kwartfinales van het WK voetbal in 2018, ging Hart het cricketveld op, spelend voor een club uit zijn geboorteplaats Shrewsbury. In een professionele wedstrijd maakte hij zes runs en ving hij een bal. 

Hier de volledige lijst:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers