Driessen en Derksen weten niet wat ze horen: 'Mogelijke EK-huldiging?'

De gemeente Amsterdam bereidt zich voor op een huldiging van het Nederlands elftal, zelfs bij een tweede plek op het EK. Valentijn Driessen en Johan Dersken vinden dit uiterst onbegrijpelijk.

Bij Vandaag Inside deelde Driessen een gesprek dat hij had met Marianne van Leeuwen, directeur van de KNVB. "Wat raar, er staat eventueel een huldiging op het programma als je tweede wordt," zei Van Leeuwen. Driessen reageerde verbaasd: "Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch om te winnen? Van Leeuwen was het hier mee eens en zei: 'Nee, daar ben ik ook helemaal niet voor, gaan we niet aan beginnen,'"

Toch blijkt er binnen de gemeente Amsterdam grote wens te zijn voor een huldiging bij een tweede plaats. "De gemeente Amsterdam stelt alles in het werk en maakt kosten voor een rondvaart. Voor een tweede plek ga je toch het water niet op. Kom op," aldus Driessen.

Driessen vindt dat deze houding een verkeerde boodschap uitzendt over de doelstellingen van Oranje. "Ik vind niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, je moet gewoon het toernooi winnen." Johan Derksen en Wilfred Genee zijn het hiermee eens en vinden dat de gemeente haar focus op belangrijkere zaken moet leggen. Genee herinnert zich de rondvaart na de verloren finale van het WK 2010: "Dat sloeg toch als een tang op een varken". Ook Derksen kan zich niet vinden in de plannen van een mogelijke huldiging bij een verloren finale. "Je moet toch niet als speler op zo'n boot gaan staan dan?", meent hij.

Feyenoord-doelman vertrekt