Fraser gaat als trainer van RKC nog één keer in op incident met Younes

Henk Fraser is samen met RKC woensdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De trainer stond hiervoor aan het roer bij FC Utrecht, maar moest na een incident met Amin Younes per direct vertrekken uit de Domstad.

In gesprek met Voetbal International gaat de trainer nog maar eens in op het veelbesproken voorval. Dat doet hij erg voorzichtig: "Want als ik mijn mening geef wordt dat wellicht verkeerd uitgelegd, als ik iets positiefs zeg wordt dat uitgelegd als dat iets anders negatief is. Iedereen heeft gezien en gehoord wat er gebeurd is. De consequenties heb ik aanvaard."

Incident Younes

Op een training van Utrecht pakte Fraser Younes beet, naar verluidt bij zijn keel: "Dat wat er gebeurd is, is tegenwoordig een overtreding, maar ik zit er niet zo extreem in. Ik werk in de topsport en daar gebeuren zaken die in de normale wereld minder gebeuren", legt Fraser uit. "Daarmee praat ik het nog steeds niet goed, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind het moeilijk me er over uit te laten. De perceptie en interpretatie is voor iedereen anders."

"Het is zeker ter sprake gekomen", vertelt de 56-jarige trainer over het begin bij RKC. "Meer in de vorm van wat gaan we zeggen als de buitenwacht er mee komt. Er gaan opmerkingen komen in de trant van spelers en trainers met een krasje. Eerlijk gezegd vind ik het niet belangrijk. In het wereldje was men juist gecharmeerd van mijn omgang met mensen. Nu opeens is de wereld anders. Het is allemaal extremer geworden, het elkaar cancellen en zo. Mijn gedachten veranderen niet, maar ik moet me aanpassen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers