Bizarre onthullingen in Belgisch schandaal: 'Huismakelaar' KV Mechelen kocht scheidsrechters om

Het Nieuwsblad heeft donderdag schokkende details over voetbalmakelaar Dejan Veljkovic naar buiten gebracht, volgens de krant de grote spil in het omkoopschandaal dat België sinds enkele dagen beheerst. KV Mechelen degradeerde afgelopen seizoen uit de Jupiler Pro League, maar Velikovic deed er alles aan om dit te voorkomen.

De Serviër, die bij KV Mechelen wordt gezien als 'huismakelaar, deed tevergeefs verwoede pogingen om de degradatie af te wenden. Eerst probeerde hij het via goede vriend en topscheidsrechter Sébastien Delferière. Veljkovic regelt voor de arbiter korting op zijn auto, betaalt vakanties, doet donaties aan diens voetbalschool en zorgt voor hoge beoordelingen in de krant. Als tegenprestatie wil hij een beetje hulp voor KV Mechelen. Als Delferière echter geblesseerd raakt, is alle moeite voor niets geweest, maar de makelaar geeft niet op.

Uiteten met scheids voor cruciale wedstrijd KV Mechelen

Poging twee: Veljkovic probeert het nu bij Bart Vertenten, een andere scheidsrechter uit de Belgische Jupiler Pro League. In aanloop naar de cruciale degradatiewedstrijd tussen KV Mechelen en Charleroi gaat hij zelfs uiteten met de scheids. Toeval of niet: KV Mechelen krijgt een goedkope penalty tegen Charleroi, maar ex-Ajacied Mats Rits vergeet het cadeautje uit te pakken. Het duel eindigt zodoende in 1-1.

Het wordt nog mooier, want op de voorlaatste speeldag fluit Vertenten het duel tussen Antwerp en concurrent van KV Mechelen, Eupen. Na een overtreding buiten de zestien kent de scheids doodleuk een penalty aan Antwerp toe. Deze wordt wel benut, Antwerp wint met 2-0 en KV Mechelen degradeert zodoende nog niet.

Vanaf 1.50: is dit echt een penalty voor KV Mechelen tegen Charleroi?

Op de laatste speeldag tegen Waasland-Beveren moet het voor KV Mechelen dan gebeuren: volgens Het Nieuwsblad richt Veljkovic zich tot de tegenstander en vraagt om een oogje dicht te knijpen. Het werkt, want KV Mechelen wint eenvoudig met 2-0, maar door een wonderbaarlijke ontsnapping van Eupen tegen Moeskroen, vier goals in de laatste tien minuten (!), degradeert KV Mechelen op één doelpunt! Het verdedigen van Moeskroen roept ook de nodige vraagtekens op.

Ex Vitesse-speler Siebe Blondelle, vorig seizoen spelend voor KAS Eupen, geeft later toe dat hij in aanloop benaderd is door KV Mechelen: "Net als vier andere jongens; of we volgend jaar daar wilden voetballen. Ze deden er alles aan om ons te destabiliseren."

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl