Spelerspaspoort Denzel Dumfries (profiel)

Denzel Dumfries is van vaste waarde in het Nederlands elftal. Wie is deze verdediger, waar speelt hij en wat is hij waard?

Wie is Denzel Dumfries?

Denzel Justus Morris Dumfries is een Nederlandse verdediger die zijn doorbraak in Europa meemaakt. Dumfries is rechtsbenig en 1.88 meter lang.

Waar een wanneer is Denzel Dumfries geboren?

Op 18 april 1996 wordt Denzel Dumfries geboren in Rotterdam. De voetballer begint zijn carrière in de jeugd van Smitshoek, Spartaan '20 en Barendrecht. 

Wat is de afkomst van Denzel Dumfries?

Geboren in Nederland, maar de roots van Denzel Dumfries leggen vooral aan de andere kant van de wereld. Zo is Denzel de zoon van een Surinaamse moeder en Arubaans-Surinaamse vader.

Waar speelt Denzel Dumfries?

Pas in 2014 volgt de overstap van Denzel Dumfries naar het profvoetbal, als Sparta hem overneemt van Barendrecht. Hij maakte op 20 februari 2015 zijn debuut in de Eerste divisie en dat is het begin van zijn opmars. In 2017 volgt een overstap naar sc Heerenveen, waarna hij zich een jaar later speler van PSV mag noemen. Sinds 2021 draagt Dumfries het shirt van Inter Milan. 

Welke prijzen heeft Denzel Dumfries gewonnen?

In dienst van Sparta wint Denzel Dumfries in 2016 d e Eerste Divisie. Als speler van Inter rijgt Dumfries de prijzen aan elkaar. Zo wint hij drie keer de binnenlandse supercup, twee bekers en in het seizoen 2023/24 het landskampioenschap.

Wat is de marktwaarde van Denzel Dumfries?

Met nog een doorlopend contract tot medio 2025 in Milaan, wordt de marktwaarde van Dumfries in juni 2024 op 30 miljoen euro geschat.

Speelt Denzel Dumfries in het Nederlands elftal?

Op 13 oktober 2018 maakt Denzel Dumfries zijn debuut voor het Nederlands elftal, Onder Ronald Koeman speelt hij tegen Duitsland (3-0) de gehele interland. Op het EK in 2021 is Dumfries een ware sensatie en scoort hij twee keer. Op het WK 2022 is het één keer raak voor de rechtsachter.

Speelde Denzel Dumfries ooit voor Aruba?

Dumfries maakte als A-junior van BVV Barendrecht zijn debuut in het Arubaans voetbalelftal. Hij debuteerde hierin op 28 maart 2014 onder bondscoach Giovanni Franken als basisspeler, in een thuiswedstrijd tegen het Guamees voetbalelftal (2–2). Drie dagen later maakte Dumfries zijn eerste doelpunt voor Aruba, in een tweede wedstrijd tegen Guam (2–0). Na zijn overgang naar Sparta stopte Dumfries als Arubaans international, in de hoop zich in de kijker te spelen voor Nederlandse nationale (jeugd)elftallen.

Heeft Denzel Dumfries een vriendin?

Jaimy Kenswiel is de partner van Denzel Dumfries, speler van Internazionale en het Nederlands elftal. De twee hebben al jarenlang een relatie, bekijk de foto's van Jaimy Kenswiel.

Feyenoord-doelman vertrekt