'Laagvlieger uit Premier League laat oog vallen op Ziyech'

Hakim Ziyech staat in de nadrukkelijke belangstelling van Everton. Het aanstaande vertrek van aanvaller Anthony Gordon naar Newcastle United wil de laagvlieger in de Premier League graag opvangen met de komst van de dribbelaar. Everton had in eerste instantie haar pijlen gericht op Arnaut 'Danjuma' Groeneveld, maar deze verkoos Tottenham Hotspur op het laatste moment boven de club uit Liverpool. Eerder werd Ziyech ook al gelinkt aan Newcastle, de club die dit seizoen bovenmatig goed presteert. 

The Toffees zouden ruim 28 miljoen euro over hebben voor de diensten van de aanvaller van Chelsea. De club verkeert in zwaar weer en staat momenteel voorlaatste in Engeland. Het is dus dringend op zoek naar aanvallende impulsen. Van een weerzien met oude trainer Frank Lampard, de man die Ziyech van Ajax naar Chelsea haalde, komt het niet. Eerder deze week ontsloeg Everton de oefenmeester vanwege teleurstellende resultaten. 

Ziyech zou naast Everton en Newcastle ook interesse ondervinden van AS Roma en FC Barcelona. Bij Chelsea hoeft de voetballer dit seizoen niet te rekeken op veel speeltijd. Pas zes keer stond hij dit seizoen in de basisopstelling. Met de komst van dure aankopen Noni Madueke (PSV), João Félix (Atletico Madrid) en Mykhailo Mudryk (Shakhtar Donetsk) lijkt de kans op meer minuten niet veel groter te worden