Oranje-verdediger zwaait af: 'Nederlands elftal is een gesloten boek'

Rick Karsdorp is geen actieve Oranje-international meer, zo geeft hij zelf aan in gesprek met Voetbal International. De 29-jarige rechtsachter dat hij zich volledig richt op zijn club, PSV, en zijn gezin.

"Oranje is een gesloten boek", zo geeft Rick Karsdorp aan. De oud-verdediger van Feyenoord en AS Roma speelde drie keer voor het Nederlands elftal, met zijn laatste optreden in 2017 tegen Bulgarije. Sindsdien wist hij geen nieuwe oproep af te dwingen en verwacht dat in de toekomst dan ook niet meer.

Karsdorp legt uit dat het drukke speelschema van PSV, gecombineerd met zijn leeftijd en gezin, hem doet besluiten zich niet meer op Oranje te richten. "Met PSV spelen we meer wedstrijden. Het wordt fysiek ook wat zwaarder allemaal", klinkt het. "En nu de kinderen er zijn, geniet ik daar gewoon van in de extra tijd die ik heb." Volgens Karsdorp draagt deze focus bij aan zijn fitheid en vindt hij Oranje momenteel goed bezet op zijn positie: "Het Nederlands elftal heeft geweldige backs, dus ik hoef hier niet lang over na te denken."

Binnenkijken: het miljoenenpand van Rick Karsdorp in Amsterdam.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers