Stakingen kosten ESPN tienduizenden euro's per duel

Het is de laatste weken non-stop in het nieuws: wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal die gestaakt worden omdat er voorwerpen op het veld worden gegooid. Nu is duidelijk geworden dat het voor de zender die de duels uitzendt, ESPN, ook absoluut geen pretje is.

FC Groningen tegen Ajax werd afgelopen zondag gestaakt nadat er meermaals rookbommen op het veld werden gegooid. Dinsdagmiddag wordt deze wedstrijd hervat en dit kost ESPN al gauw 'enkele tienduizenden euro's' zo vertelt een woordvoerder van de zender tegen NU.nl.

De kosten zitten dan vooral in de apparatuur en de mensen die weer opnieuw aan de slag. Dubbele kosten voor een duel dus. Daarnaast is het tijdstip waarin de duels weer hervat worden niet erg gunstig voor de kijkers, waardoor er minder mensen kijken. Hierdoor ontvangt ESPN minder reclame-inkomsten.

Sinds de aangescherpte maatregelen na Feyenoord-Ajax en het 'aansteker-incident' werden er al vele wedstrijden in zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie gestaakt. Dit weekend was het meermaals raak: zeven duels moesten, al dan niet tijdelijk, gestaakt worden door de scheidsrechter van dienst.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers