'Motor' op middenveld Ajax valt door de mand: "Klein motortje dan!"

Volgens Kees Luijckx maakte Kenneth Taylor en Florian Grillitsch geen beste indruk tegen PSV. De wedstrijd werd door Ajax kansloos verloren van de Eindhovenaren (3-0) en de middenvelders van Ajax speelden geen goede pot. Heitinga vertelde in zijn persconferentie voorafgaand aan het duel nog dat hij verwachtte dat de twee zouden fungeren als 'de motoren van het elftal'. Deze functie werd door de middenvelders van Ajax volgens analisten van ESPN echter niet goed uitgevoerd.

Milan van Dongen legt de uitspraken van de interim-trainer van Ajax in het programma Dit was het weekend voor aan zijn gasten. "Een klein motortje dan!", reageert Kees Luijckx vrij snel na de uitspraak van Van Dongen. De oud-verdediger vervolgt zijn relaas vervolgens: "Ik heb vaak tegen Ajax gespeeld en Ajacieden zijn altijd spelers met zóveel vertrouwen. Ik had ook Klaassen of Grillitsch eruit kunnen lichten, maar Taylor..."

"Soms was het onzekerheid, soms laksheid, maar hij had zoveel onnodig balverlies", vervolgt Luijckx zijn punt. "Ik zag zovaak van die stroperige passes. Als je het spel wil versnellen, moet je die bal gewoon naar voren passen. Er waren zoveel van dat soort momenten. Ik vond Taylor met name in de eerste helft slecht spelen. Van een speler die normaal gesproken goed is aan de bal verwacht ik toch meer." 

Ook interessant