Balende Van der Sar spreekt over mislopen kansen met ontbreken uitsupporters bij Klassieker

Edwin van der Sar baalt van het ontbreken van uitsupporters tijdens De Klassieker in het bekertoernooi. Feyenoord en Ajax werden in de halve finales van de KNVB Beker aan elkaar geloot. Waar al jaren geen uitsupporters tijdens de ontmoetingen in beide steden welkom zijn, blijft dat zo. Een gemiste kans volgens Van der Sar.

Op 4 april komt Ajax op bezoek in De Kuip. De vraag of er tijdens de bekerontmoeting wél supporters uit Amsterdam welkom zijn werd al snel beantwoord: néé. Als het aan Van de Sar lag was dit juist ‘een kans om met elkaar afspraken te maken om de jarenlange impasse te doorbreken’, valt er te lezen bij De Telegraaf.

Het besluit van de gemeente in Rotterdam kwam niet voor een verassing, laat de algemeen directeur van Ajax weten. “Maar we zijn wel teleurgesteld. De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet.” Van de Sar benadrukt dat het graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek was gegaan. “Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitfans geweerd."

Feyenoord-doelman vertrekt