Krijgen we bij EK-finale in Berlijn weer een streaker-act?

Zondag 14 juni staat in het teken van de finale van het EK 2024. In het Olympisch Stadion van Berlijn nemen Spanje en Engeland het tegen elkaar op. Zien we ook tijdens de finale een streaker-act?

Het EK in Duitsland wordt ontsierd door veldbestormers, vooral door supporters die grootheden willen ontmoeten. Zo werden Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo tijdens wedstrijden van Frankrijk en Portugal overvallen door betreders. De UEFA toonde ergernis rond deze 'hype'. Het is te hopen dat er niemand het veld betreedt tijdens de finale, zoals dat eerdere EK-finales wel het geval was.

Tijdens de finale van het EK 2020 bestormde iemand vier minuten voor tijd het veld van Wembley. Het spel tussen Engeland en Italië moest door Björn Kuipers stilgelegd worden. Hetzelfde gebeurde ook tijdens de EK-finale van 2004 tussen Portugal en Griekenland (0-1). Het ging toen om Jimmy Jump, die ook tijdens de WK-finale van 2010 en die van de Champions League in 2007 en 2019 toesloeg. 'Jimmy' was ook te zien tijdens de halve finale van het EK 2008 tussen Duitsland en Turkije.

De UEFA kent ook slechte herinneringen aan andere finales. Zo worden de Champions League-finales geregeld verstoord door streakers, zoals door Kinsey Wolanski in 2019. Het is overigens nog maar de vraag of Alvaro Morata de finale van zondag haalt. De Spanjaard raakt na een veldbestroming namelijk geblesseerd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers