Feyenoord-target sprak spelers Jong Ajax aan: "Ze scholden met 'kanker'. Ik vond het niet helemaal netjes"

PEC Zwolle kwam maandagavond niet voorbij Jong Ajax, waar Brian Brobbey meedeed in de spits. De koploper van de Keuken Kampioen divisie wist Thomas van den Belt te behouden voor het restant van het seizoen, maar de smaakmaker uit Zwolle kon zich niet onderscheiden met een goal of assist. In het interview na afloop geeft Van den Belt wel te kennen dat hij spelers van Jong Ajax heeft aangesproken op hun gedrag tijdens het duel.

Van den Belt besprak na afloop van het gelijke spel tegen Jong Ajax de wedstrijd en daarbij kwam ook het opstootje ter sprake, waar de middenvelder bij betrokken was: "Ja, ik weet niet of ik dit moet zeggen", begint Van den Belt twijfelt, waarna hij toch uitlegt wat er gebeurde voorafgaand aan het opstootje. "Een paar jongens van Jong Ajax die scholden met 'kanker' en dan zeg je daar wat van... Ik vond het niet helemaal netjes", aldus de smaakmaker uit Zwolle. "Op het moment dat ik het hoorde, liep ik naar hem toe en zei: 'doe dat nou niet, jongen! Waarom doe je dat?' en een klein duwtje erbij. Uiteindelijk geeft de scheidsrechter mij de gele kaart", vertelt Van den Belt, die van mening is dat de speler van Jong Ajax ook geel had moeten krijgen voor de scheldpartij: "Als scheidsrechter is dat natuurlijk lastig. Je kan er niet zoveel mee als je het niet hoort", aldus de middenvelder, die afgelopen winter een transfer naar Feyenoord niet door zag gaan.

Na afloop van Jong Ajax-PEC Zwolle sprak Thomas van den Belt ook over de afgeketste transfer naar Feyenoord en toekomst: