Ajax treft oude bekende van Nederlandse ploegen in UEFA Conference League

Ajax heeft in de tussenronde van de UEFA Conference League gunstig nieuws gekregen, want tijdens de loting in Nyon werd zwaargewicht Eintract Frankrufrt ontlopen. De opponent in februari komt uit Noorwegen en heet FK Bodo/Glimt.

De Noorse opponent van de Amsterdammers kwam in het verleden al eerder uit tegen ploegen uit de Eredivisie, namelijk PSV en AZ. In de achtste finale van de UEFA Conference League versloegen zij de ploeg uit Alkmaar, maar in de groepsfase van de UEFA Europa League speelden zij gelijk én verloren de Noren van PSV.

Speeldata Ajax

De Amsterdammers kunnen de agenda's al invullen, want de speeldata zijn al bekend. De tussenronde van de UEFA Conference League wordt afgewerkt op donderdag 15 februari en een week later zal de return plaatsvinden. 

Overige wedstrijden

SK Sturm Graz speelt, zonder Kjell Scherpen, tegen Slovan Bratislava. Servette FC is gekoppeld aan Ludogorets, het Belgische Union Saint-Gilloise treft Eintracht Frankfurt, Real Betis neemt het op tegen Dinamo Zagreb, Olympiakos reist af naar Hongarije tegen Ferencevaros. Molde FK tegen Legia Warschau en Maccabi Haifa tegen KAA Gent.

Feyenoord-doelman vertrekt