"Het plan van Ajax was half-half en bij Feyenoord had ik echt een goed gevoel"

Hij speelde in de jeugd van Ajax, maar maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht. Quinten Timber vertrok naar FC Utrecht en dat bleek een goede keuze. Na één seizoen met de Domstedelingen had hij de clubs voor het uitkiezen. Een terugkeer naar Ajax, en zijn broer Jurriën, lonkte, maar de middenvelder besloot naar Feyenoord te gaan. Bij Kick 't Met van Ziggo Sport legt hij deze keuze uit.

"Bij Ajax spelen ze best hoog met de backs. Dan kom je vanzelf op het middenveld terecht", vertelt Timber. "Dat was hun plan, het was een beetje half-half", vertelt Timber. Bij Feyenoord was het juist anders: "Mijn gevoel was: hier ga ik het doen, met deze trainer en bij de club. De cirkel was rond voor mijn gevoel."

Jurriën

Een terugkeer naar Ajax had ook een hereniging met zijn tweelingbroer Jurriën betekent: "Maar daar heb ik niet extra aan gedacht, want het gaat om mijn carrière", stelt Quinten. Zijn moeder baalde daar stiekem wel een beetje van: "Ze zei: je gaat wel weer met Jur samenspelen hé? Maar ik moest aan mezelf denken en ik weet dat Jurriën uiteindelijk ook blij voor me is. Soms vraag ik hem ook: wat zou jij doen? Hij zegt: bro, doe dat gewoon. Hij is heel makkelijk."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers