Openhartige Götze blikt terug: "Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet"

Mario Götze denkt nog met enige regelmaat terug aan zijn tijd bij Bayern München, want hij is van mening dat die daar kon slagen als hij meer tijd had genomen én gekregen. Na zijn vertrek bij Duitse topclub haalde de middenvelder van PSV zijn oude niveau niet meer.

In 2013 verkaste de Duitser van Borussia Dortmund naar Bayern München. Daar bleef hij in totaal drie seizoenen, maar in de eerste twee jaar kreeg hij regelmatig wat speelminuten. In zijn derde jaar in Zuid-Duitsland liep het minder en besloot hij weer terug te keren bij Dortmund. "Ik denk dat ik meer tijd had moeten nemen bij Bayern", geeft de 63-voudig international toe in gesprek met L'Équipe.

"Je ziet het aan Robert Lewandowski: die zit sinds 2014 bij Bayern en speelt de afgelopen twee jaar nog beter dan in het begin. Ik heb mezelf die tijd niet gegeven, maar de club gaf me die tijd ook niet. Dat is een belangrijke factor. Karim Benzema speelt in zijn dertiende seizoen voor Real Madrid nu ook zijn beste voetbal", aldus de Duitse middenvelder.

Na een tijdelijke stop is Götze enorm blij om bij PSV weer te voetballen. "Misschien had ik meer prijzen gewonnen als ik naar Liverpool was gegaan, toen Jürgen Klopp me wilde inlijven. Het zou ook leuk zijn om terug te keren bij Bayern, zodat ik kon laten zien waarom ik daar best kon blijven. Niemand weet echter hoe mijn leven er dan uit zou zien. Ik ben niet iemand die in het verleden blijft hangen. Je kunt de tijd niet terugdraaien, dat is prima", besluit hij.

Feyenoord-doelman vertrekt