PSV identificeert eventuele opvolger Gakpo in Portugal

PSV heeft in Portugal de eventuele vervanger gevonden voor Cody Gakpo. Diverse clubs uit het buitenland zijn geïnteresseerd in de aanvoerder en PSV houdt daarom ook rekening met een vertrek van Gakpo. Voetbal International en het Eindhovens Dagblad melden dat de Eindhovenaren Joelson Fernandes als kandidaat zien om Gakpo op te volgen. De 19-jarige Portugees staat onder contract bij Sporting Portugal.

PSV zou volgens O Jogo een bod van acht miljoen hebben uitgebracht op de buitenspeler. In Eindhoven worden deze berichten naar het rijk der fabelen gestuurd. PSV zou volgens Portugese media gestart zijn met een openingsbod van vijf miljoen euro. Dit bod zou nog hoger kunnen komen liggen met een extra drie miljoen euro. Joelson Fernandes is echter twee seizoenen verhuurd aan FC Basel en de Zwitsers hebben een optie tot koop. Het lijkt er echter op dat FC Basel niet wil overgaan tot kopen.

Joelson Fernandes werd geboren in Guinee-Bissau, maar heeft ook de Portugese nationaliteit en kwam uit voor alle Portugese jeugdelftallen. In de zomer van 2021 vertrok de negentienjarige aanvaller op huurbasis naar FC Basel. Hier kwam hij 18 competitiewedstrijden in actie. Slechts twee maal startte de Portugees jeugdinternational in de basis. Fernandes zou zich niet gelukkig voelen in Zwitserland en zou zelf geïnteresseerd zijn in een transfer naar PSV. Naar verluidt kan de buitenspeler ook rekenen op interesse uit Engeland en Duitsland.