Brands: "Chelsea heeft ons een niet te weigeren voorstel gedaan"

PSV kon geen 'nee' zeggen tegen de verkoop van Noni Madueke, stelt algemeen directeur Marcel Brands. Chelsea maakte vrijdagavond de komst van de twintigjarige vleugelaanvaller wereldkundig.

"Als je naar onze positie in de voetbalpiramide kijkt, dan weet je dat er soms iets kan ontstaan waar we geen 'nee' tegen kunnen zeggen", vertelt Brands tegenover de eigen clubkanalen. PSV ziet naar verluidt 35 miljoen euro tegemoet.

"Noni had de wens om terug te keren naar Engeland. Ook om persoonlijke redenen", voegt de algemeen directeur eraan toe. "Dit heeft hij maanden geleden al uitgesproken. Chelsea heeft ons een niet te weigeren voorstel gedaan. We raken na Cody opnieuw een goede aanvaller kwijt, maar we zijn druk doende omde selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven".

In de zomer van 2018 pikte PSV Madueke op bij Tottenham Hotspur. De jonge Engelsman speelde in ruim vier jaar tijd slechts vijf keer negentig minuten. "Noni en PSV hebben jaren geleden een plan gemaakt en dat is volledig uitgekomen. Hij kwam naar PSV met een missie en dankzij de inspanning van velen en zijn eigen toewijding is die missie geslaagd. Dat is iets om trots op te zijn", aldus Brands.

Feyenoord-doelman vertrekt