Champions League niet noodzakelijk voor Ajax: "Een van de gezondste clubs van Europa"

Edwin van der Sar heeft in een interview met Voetbal International gereageerd op het eventuele mislopen van de Champions League met Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers voorziet daarin geen problemen voor de landskampioen: "Wij zijn een van de gezondste clubs van Europa."

Ondanks die uitspraak van oud-doelman kwam het voetbaltijdschrift met een ander verhaal. Uit een onderzoek van VI is namelijk gebleken dat Ajax bij het behalen van de Champions League al een tekort van 10 miljoen zou hebben, laat staan bij het mislopen van het miljardenbal.

Begroting

"Financieel zijn wij enorm weerbaar", zo stelt Van der Sar. "We zijn de laatste jaren overgegaan van een Europa League-begroting naar een Champions League-begroting. Frank de Boer is daarmee begonnen door viermaal op rij de Champions League te halen. Daarna hebben we ook een hoop spelers op een goed niveau verkocht."

"Ik zal dus niet op de rem trappen als Ajax in de Europa League of Conference League terechtkomt." Daarnaast werd hij ook gevraagd naar zijn toekomst als algemeen directeur van de Amsterdammers. "Over tien jaar zit ik zeker niet meer bij Ajax", is hij daarover duidelijk.

Feyenoord-doelman vertrekt